El Tribunal Superior de Justícia de Múrcia declara la no subjecció de l’afiançament constituït a les escriptures de compravenda amb subrogació de prèstec hipotecari

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat de Múrcia, a la seva Sentència de 26 d’octubre de 2012, recurs 366/2008, ha declarat la no subjecció de l’afiançament constituït a una escriptura de compravenda amb subrogació de préstec hipotecari amb ampliació del capital i novació de condicions.
El Tribunal s’alinea, així, amb el criteri sostingut per gran part dels Tribunals Superiors de Justícia de les Comunitats Autònomes, entre ells els de València i Catalunya, precursors de l’esmentat criteri  en relació a aquesta qüestió, una de les més polèmiques i que més controvèrsies genera entre Administració Tributària i contribuents.
Molt interessant resulta, al fil de l’argumentació, el recull que efectua el Tribunal dels diferents criteris favorables a la no subjecció de l’afiançament sostinguts pels Tribunals Superiors de Justícia de la resta de Comunitats.

STSJMurcia de 26 d’Octu… by Tottributs on Scribd

Deja un comentario